Proteiinipitoiset joulupiparit
Piparkakut kuuluvat joulunodotukseen ja itse jouluun. Nämä joulupiparit ovat yhtä rapeita ja maukkaita kuin tavallisetkin, mutta terveellisempiä. Mikäli etsit gluteenittomia ja sokerittomia joulupipareita vähäisillä hiilihydraateilla tai haluat saada lisäproteiinia myös jouluna on tämä resepti sinulle!

| Ainesosat noin 30 piparkakkuun | 
| 1 dl Core Whey Protein Vaniljapirtelö | 
| 2 dl mantelijauhoja | 
| 1 dl maissi- tai tattarijauhoja | 
| 1 1/2 tl soodaa tai 3 tl leivinjauhetta | 
| 2-3 rkl piparkakkumaustetta | 
| Hyppysellinen vaniljajauhetta | 
| Hyppysellinen suolaa | 
| 100 g kookosöljyä | 
| 1/2 dl Nick's Fiber Syrup -kuitusiirappia tai muuta juoksevaa makeutusta | 
| 2 rkl Nick's Use like Sugar | 
Tee näin:
Päivä 1
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään piparkakkumaustetta ja makeutusta lukuunottamatta. Sulata ja sekoita keskenään kookosöljy, kuitusiirappi, Nick's Use Like Sugar ja piparkakkumauste kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita sen jälkeen kookosöljyseos ja kuivat ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan seistä jääkaapissa yön yli, jotta se jähmettyy ja maut pääsevät esiin.
Päivä 2
Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
Jaa taikina 2-3 osaan, jotta sitä on helpompi käsitellä ja kaulia. Kauli kahden leivinpaperin välissä haluttuun paksuuteen. Poista ylempi leivinpaperi ja tee taikinasta haluamasi mallisia piparkakkuja piparkakkumuoteilla.
Poista ylimääräinen taikina ja vedä leivinpaperi ja piparkakut uunipellille. Paista piparkakkuja uunissa 5-10 minuuttia, niiden paksuudesta riippuen.
Pidä piparkakkuja tarkasti silmällä paistoajan lopussa, jotta ne eivät pala. Ensimmäisen pellillisen ollessa uunissa, voit valmistella seuraavan satsin.
Anna joulupipareiden jäähtyä rauhassa ennekuin otat ensimmäisen haukun. Säilytä piparkakut jääkaapissa.
Vinkki! Tee itse oma piparkakkumausteesi: sekoita 2 rkl jauhettua kanelia, 1 rkl jauhettua kaardemummaa, 1 rkl inkiväärijauhetta ja 1 rkl jauhettua mausteneilikkaa. Säilytä tiiviisti suljetussa purkissa.
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        